În
prezent, peste 55 de milioane de europeni au diabet zaharat, iar o dată cu
creşterea populaţiei globale medicii avertizează că această boală se va
transforma într-o epidemie.
Educaţia alimentară şi terapeutică a bolnavilor
reprezintă singura soluţie pentru a asigura succesul terapiei şi controlul
acestei afecţiuni pe termen lung.
Prin informarea corectă şi
responsabilizarea persoanelor cu diabet, acestea recâştigă controlul asupra
vieţii lor.
Dulceaţa de aronia produs indicat inclusiv
diabeticilor. Aronia este fructul unui arbust înrudit cu măceşul şi este sursă bogată
de vitamine naturale şi betacarotenoizi, mărind astfel capacitatea de apărare a
organismului prin prevenirea infecţiilor bacteriene şi virale ; fructele conţin tanin, zaharuri , vitaminele C , B1, B2, B3, PP, E şi C. Prin procesarea
la temperatură menajantă, dulceaţa din Aronia păstrează toate caracteristicile
benefice ale fructului. Din studiile ştiinţifice rezultă că prin acţiunea
puternic detoxifiantă, aronia încetineşte îmbătrânirea, este un remediu natural
în pierderea memoriei; sindromul metabolic; diabet; diverse forme de cancer;
scade nivelul colesterolului din sânge; reglează tensiunea arterială; este
utilă ca şi tonic pentru combaterea stresului şi a oboselii. Bolnavii de diabet care îşi verifică regulat doar glicemia fac o
greşeală.